Welcome to Love's world

May your day be like a lemon - unique in taste, healthy and light =))

Saturday, 21 February 2015

15 привлекателно (отблъскващи) черти на Холдън - ''Спасителят в ръжта'' Дж. Селинджър

1. Той е ''ужасно'' реален, НЕ идеален. Не се опитва да ви се хареса, докато разказва своята история. Не се престарава*. Пуши, обича да пие и е манипулативен. Лесно би ви нарекъл глупав, особено щом спорите и не знаете къде летуват патиците от Сентръл Парк! А сметне ли ви за умен, явно сте малко ''изкуствен''. 
2. Критичен е, безумно! Дразни се на лицемерието, арогантността и фалша у възрастните. Но същевременно не го прави по осъдителен и груб начин, оценява и добрите им страни...докато ги разнищва!
3. Възхищава се на децата. Те го зареждат с позитивни емоции и го радват истински. Оценява красотата, искреността и невинността им. 
4. Всичко го депресира и дразни. Замисля се дълбоко и разсъждава философски над множество дреболии*. Например колко е глупаво хората да ти желаят успех, колко е тъжно, че никой в магазина не е знаел за какво ще послужи роклята на проститутката...
5. Речникът му е беден...но въображението му е богато. Често псува, нарича всички ''фалшифи'', повтаря се...вижда невидимото и се опитва да го разгадае.
6. Обича да танцува!
7. Влюбва се лесно, забелязва красивото у всеки. Дай му някое средностатистическо момиче, което танцува божествено и за миг е пленен от таланта. Дай му някоя също толкова средностатистическа красавица и си мисли за бягство с нея и сватба...влюбва се без да се влюбва всеотдайно, защото онази в сърцето му е най-добрия му приятел, за когото думи като ''влюбване' са неподходящи... Би се пробвал и с теб, ако му допадаш. 
8. Спонтанен е и рискува. Ако чувства, че има желание за нещо го прави - ако не, не се насилва. Би се правил на глухоням, понеже хората са толкова нищожни, та не може да се проведе един свестен разговор с тях.
9. Лъже неуморно, но и се въздържа (лъжата да не стане прекалено тлъста*). Сменя много имена, както и възрасти за да постигне целта си.
10. Умее да пише и жадува за интелектуален разговор. Лошото е, че интелектуалците обикновено не искат да проведат такъв с теб!
11. Държи на семейството си...
12. Наслаждава се на момента, без да прибързва или променя някого. Докато след малко нещо не го разочарова дълбоко.
13. Натъжава те неволно...споделяйки самотата си, разкривайки несъзнателно безкрайната си чувствителност (по един грубоват на моменти начин).
14. Объркан е и не знае какво иска, но не желае да подвежда хората около себе си. 
15. Мечтае за най-романтичната професия - да бъде герой. Спасител на малки деца...в нива от ръж.

No comments:

Post a Comment