Welcome to Love's world

May your day be like a lemon - unique in taste, healthy and light =))

Thursday 23 May 2013

Оценка от богинята на красотата: *скъсан*=безвкусен

Малко лирично отклонение, преди да премина към темата. Днес ми мина последния изпит почти. Беше напрегнато, с вампирски очи, помирисали възглавница, за не повече от час и половина за последните 2 дни зубърски маратон.
Стаята беше просторна и прилична на затвор същевременно. Сива, безлична, въздуха влажен и тежък (с ренде да го стържеш)- и ти без лице в нея. Отговярш на някакви си номера и с номера ти отговарят. Треперещи ръце, потни, трудно им е да вдъхнат живот на мастилото в такъв важен момент. Тук не се пише с вдъхновение, а с хъс и амбиция. Хмм да речем, че има разлика. Изпита започна и въпросите бяха като в мъгла. Сънят ме нападна жестоко и започна да ми се доспива страшно!!! Кафето в кръвта изчерпа своята магия, още преди 4-тата чаша. По някое време по средата на 2-рия час музата ме връхлетя (преди това беше инерция и замеряне на листа с факти/теории/примери). Започна да ми шепне лудо: '' Рискувай, ще ти хареса''. Това дяволско гласче вътре в мен някакси ме убеди - писах така, както никога до сега не съм на изпит - защитавах лични убеждения твърдо, с подходящите аргументи от учебния материал. Писах, така, че на мен самата да ми е интересно, та дори вмъкнах иронична забележка...към позицията на страната по някои въпроси. Ще видим какво ще стане, но пък застанах гордо на гилотината и намигнах смело* на екзекутора. Ти кога за последно го направи?
Богинята на красотата: тази, на която се възхищаваш. Несъзнателно, навярно леко копираш и тайничко се молиш да те забележи.  Следят я безброй безумци, тя обича вниманието. Тази модна икона, чиито глас следваш, като че идва от теб самия, един твой ''някак по-разумен глас''. Онази светиня, за която с кредитната си карта би гарантирал...съвсем фигуративно казано. Събирах смелост, като че с години да й напиша нещо, със седмици обмисляно и редактирано - стопено в мастилена усмивка. Трябваше да бъде умно, с хумор и предизвикващо реакция. Има ли такова животно изобще? 
Стегнах се, писахме и после...не питай. Писа ми двойка не, зачеркна ме от списъка на съществуване!
Тя не го хареса и ми разби сърцето. Моето магическо, цъфтящо умотворение, създавано с желание, бе увяхнало в очите й, пълни с досада и страдание. Точно на нейния отличен се надявах, по-похвален от куп безименни ''браво''. Не помня дори как стана. Къде сгреших? Как се впечатлява богиня, кажи ми? Ти да си божество, дали ще те признае или в стената ще те запокити? 

Тя е важна само в твоето съзнание, в него и ти трябва силно да важиш. Ако дяволското гласче на Муза ти подсказва ''В правилна посока се движим'', вземи я послушай - може да е някоя епична грешка, но не ще изневериш на себе си. :) 

*малко е абстрактно на моменти, но ако изрека подобния случай с истински думи; няма да бъде изкуство, а бележка, отбелязваща игнора, който ти бият събуждащо от време на време разни простосмъртни, изживяващи се за богини :) *

3 comments:

  1. А какъв е резултатът от изпита? : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. ха-ха взет, минат по масло и мед... :)

      Delete
    2. Аха, чудесно. Значи да не се колебае човек, да дава свобода на вдъхновението си : )

      Delete