Welcome to Love's world

May your day be like a lemon - unique in taste, healthy and light =))

Saturday, 10 September 2016

September trend: walk alone and enjoy it! Капчици септември - насладата да вървим сами


Здравей! Отдавна не сме се виждали! И ти ми липсваше!

5 капчици септември за размисъл:
  1. Книжно...Чарлз Буковски върви чудно с чаша чай тип ''chai latte''...върви и с чаша вино...както и без чаши на тревата в някой парк.
  2. Анимации...''Малкият принц'' - анимация в Netflix е приятна версия на историята за значението на съмненията...какво е приятелство, как се познава любов? Ако трябва да лепна оценка ще да е 3.5 от 5, тъй като продължава дълго (около 2 часа), а добрите идеи са зашеметяващи в своята лаконичност.
  3. Работи...върху себе си. Нов занаят, нова страст...ах, разходка из града - дали си обходил/а всяка уличка? Там някъде има тайна пътечка, която чака само теб за да се разкрие.
  4. Проба...опитвай нови неща, нови методи, рецепти...вървейки сам преоценяваш пътеките, които поемаш.
  5. Притежание...вместо продукти и хора...трупай качества. Звучи наставнически, учителски...но научиш ли се да пускаш, да се отказваш лесно (в най-добрия смисъл)...осъзнаваш, че разполагаш с безброй възможности да се самоусъвършенстваш. Мощта, превъзходството и трупането - контрол - имаш такъв само над себе си. 

Завършиш ли училище/университет и всичко се завърта тъй, че нямаш време за...губене. Хмм дали е защо...порастваш? Може би задобряваш в измислянето на по-практични извинения за неправене на неща. Или по-скоро преоценяваш как да го ''губиш'', с кого, по колко и още доста сложни изчисления. А колко е хубаво да се разхождаш сам!...само с мислите си и градът ти отговаря на незададени гласно въпроси.

Колите, велосипедистите...Вървиш спокойно, бавно (о, явно си турист!) и с любопитство обхождаш с поглед, обгръщаш с цялото си същество извивките на всяка сграда, детайлите на покрива, скритите съкровища в ъгълчетата на оградите...

Капчици септември, капчици дъжд, прекрасни неотъпкани пътеки от огън и жупел, и страст! с цвят на листа...след малко ще видиш капчици Лондон, капчици мода, пак заповядай!
Профилактично се разхождай сам/а. За да намериш себе си, за да откриеш красотата на всичко със собствените си очи! Когато сме с други навън- приятели, семейство, колеги обръщаме внимание на тях поне през част от времето, забравяме да забележим околната среда, за сметка на събеседника. Забравяме за себе си и се изгубваме в другия. Или пък обратното - приемаме събеседникът като средство за бягство и се оттегляме в собсвените си мисли, без да ги уведомим, като преминаваме през пейзажи, по манежи...на пръсти, слепи за околната среда и скитащи ''не по избор сами''.

Радвам се, че се видяхме!
Сега накъде отлиташ?
До скоро!

No comments:

Post a Comment