Welcome to Love's world

May your day be like a lemon - unique in taste, healthy and light =))

Monday, 3 February 2014

Ценоразпис на живота

На пазара невинни няма.  Производителите са гениални демоните, продавачите - мазни марионетки, а купувачите - доброволни малоумници. Действието се развива в ограниченото въображение на някой, повярвал на рекламите. Неразбиращ от икономика и обсебен, от мисълта за притежание. Демек, твоето въображение, средностатистически, човеко.

- Колко струва?
- Колко даваш?
- Колко трябва? Ще се пазарим ли?
- Без това, може ли?
- Искам ей този лак за нокти. Каква му е цената? - попита жената с шарена коса и остър нос. Погледът й беше алчен и тъп. 
- Ако работиш за нас, ще можеш да си купиш цялата колекция (над 500 цвята). Цената - ноктите ти. - прошепна свинксът, кацнал на едното й рамо. 
- Какъв е смисълът тогава?! - възкликна възмутено жената. - Да имам лак за нокти, без да имам нокти?! 
- Притежание, заради удоволствието да притежаваш. Колекционерска стойност. Мания. - свинксът обясняваше бавно и търпеливо.
- Аз ти давам по-ниска цена. - обади се кентавърът на другото й рамо. - Този лак струва 6327 часа детски труд. - Не питай как, държавна тайна. 
- Че какво ме интересува детският труд? Нали от себе си нищо не давам? - Ноздрите й се разшириха, разкривайки неща, които трябва да бъдат издухани.- Ами шалът на манекена? 
- Струва 3 часа преговори, в следствие на които главоболие за продавача и нещастие за семейството му. Изработен е в развиваща се държава, продаден за стотинки, продаващ се за хиляди. - уместно се обади палячото седнал в дланта й, който весело клатеше глава, а пискюлите на шапката му издаваха траурни звуци.
- Безполезнааа информация!- запротестира отчаяно жената - Добре, искам тоя бут шунка и си тръгвам.
- Струва живота на няколко мишки и твоето здраве - добра цена, а? - подсмихна се плашилото за гарги изникнало на другата й длан, разпервайки сламени ръце.
- Не ме интересува, изглежда свинкса шунка, значи е такава - тросна се жената
- Ако купиш котешката - тя е в отсрещната витрина - тук свинксът започна да шепне - ''пилешка пише'', ще ти е по-евтино. На производителя му струва няколко тоалетни хартии и 2 черни котки, на теб ще ти излезе само едно леко главоболие и след 2 дни диария.
- Купувам от теб! - уверено каза жената, благославяйки фараоните, чиито имена не знаеше.
- Чакай! - решително каза кентавърът. - Защо не си вземеш и зеленчуци за салата? От тези огромните - порно/кеч размер (ХХХ). Чисто ГМО, но пък ще сложат тялото ти в музей! Няма да имаш нужда от балсамиране дори. Няма да се разложиш с векове! Нищо не струват, правят те (тялом) безсмъртна!
- Оо, ми така кажи. - въодушеви се жената. Май не разбра напълно какво казва съществото с магарешки, според нея, черти.
Излезе от магазина доволна и усмихната. Първоначалната й вноска за покупките беше стотинки, останалите вноски и лихви, ще се мислят и пресмятат, когато им дойде времето!

No comments:

Post a Comment