Печени домати, гъби и моркови/ Roasted tomatoes, carrots and mushrooms |
- 8 tomatoes - cut them in halves; 8 домата - нарязани на половинки.
- 4 large mushrooms/or 500 small 4 големи гъби/ или 500 гр. малки.
- 1 garlic clove - cut in small pieces; 1 глава чесън - нарязан на ситно.
- 8 long carrots - rinse and peel; 8 големи моркова - измити и обелени.
- half a teaspoon of salt; половин чаена лъжица сол.
- 3 spoons apple cider vinegar; 3 с.л. ябълков отцет.
- 4 spoons olive oil; 4 с.л. маслиново олио.
- a teaspoon of basil. 1 ч.л. босилек.
Preparation:
Firstly put the cut in halves tomatoes (they should be baked for about hour and 20 mins), put over some salt, vinegar and olive oil. Then after 40 minutes put the carrots (bake them 40 mins) and lastly put the mushrooms (bake 25 mins). 10 minutes before you turn off the oven put the rest of the salt, vinegar, basil and all the garlic over all of the vegetables.
Приготвяне:
Първо поставете нарязаните на половинки домати (пекат се около час и 20 мин), сложете щипка сол, 1 лъжица маслиново олио и отцет. След 40 мин. прибавете морковите (пекат се около 40 мин.) и накрая гъбите (пекат се 25 мин.). 10 минути преди да изключите фурната поръсете със ситно нарязания чесън и добавете още сол, по 2 с.л. отцет и 3 с.л. олио, както и още малко босилек.
Flora original butter |
Ала промяната идва с желание и усилия, вдигнете ръка/вежда, ако ви мързи и сте скептично настроени.
Тази рецепта е много лесна и вкусна, надявам се да ви хареса.
Страхотно!Ще се пробва!
ReplyDelete