Welcome to Love's world

May your day be like a lemon - unique in taste, healthy and light =))

Tuesday, 5 March 2013

Един мой ден/A day of mine :)

Добро утро!
Драги ми Смехурко,
Първоначално мислех да пиша ''критичен коментар'', псевдо задълбочен и може би циничен, (навярно странен) за някои настоящи и бъдещи събития. Но за целта ми трябва повече информация.Още повече вестници и евентуално, съветване/събиране на по-професионални* и компетентни мнения. Поне да звучи убедително, пламенно и с щипка реализъм. И логика. Едни такива продукти, които за момента са ми извън бюджета. Време също - то е една от съставките, които все си записвам с червен маркер и все забравям бележката в купчина неприоритетни боклуци.


Вместо това, при спомена за днешния безкраен ден, (който е вече утре и преди...) Още ли следите  връзката? сметнах, че ще ви е интересно да погледнете за малко, в една забързана картина.
В 9 сутринта - след 4 аларми (нагласени за през 5 минути), успях да се изритам от леглото след блажени 5 часа сън. Нямайки време за кафе, след приготвянето на вс необходимо за дългия излет към университета, следваше кратък спринт до спирката. От там, денят започна с приятна информация за що е то лоботомия и нещичко за дейностите извършвани от Префронталния Кортекс (Prefrontal Cortex) - отговаря за контрола на емоции/настроение, планиране на действията, ниво на агресия/спокойствие и т.н.
Веднага след това тичане в библиотеката и издирване на книги от ''Специални колекции''. *Бързо четене за няколко часа за упражнение по Европейско Право.
Упражнение, в което малкият куп записки бавно и плавно придобиват смисъл, но за да се възпроизведат без да гледаш е трябвало да ги минеш още 1-2 пъти.
 Тичане до час по статистика;
бързане да свалиш народна музика
и от 5 до 6 народни танци...мускулна треска, автобус, легло за 2 часа, 2 литра кола и лаптоп, задачи. Контрастът между началото на деня и края, ми стана доста смешен - как започва с клинична психология/невропсихология и завършва със спорт/танци.

А твоят ден как мина?
Песен като за тичане...
Извод: страхотно е да си зает, с нещата, които сам си избрал. XDD Нали?

2 comments:

 1. Ах, колко те разбирам. Разбира се не мога и да не се съглася сък "страхотно е да си зает, с нещата, които сам си избрал" - така е, но с малка подробност, поне при мен. Как искам по-малко думата Трябва в ежедневието ми и повече дума Искам и Реализирам. 4 години комбинирах работа с университет, като теб спах по не повече от 5ч. в денонощия, чувствах се супер активна, но и чество преуморена физически, психически... изобщо, трудно беше, на никого не пожелавам. Е, слава Богу завърших семестриално и в сега привършвам дипломната, остава ми съвсем малко - нямам търпение вече да я финализирам и изпратя за одобрение. И ТОГАВА (как мразя да живея с утрешния ден, но ето че отново го правя), та, ТОГАВА, когато и дипломната завърша - ще мога да отдъхна, да се отпусна и да се постарая да вкарам в живота повече Искам&Реализирам и по-малко Трябва. Какво учиш, между другото? И, всъщност, как се казваш? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :)) и аз искам ''искам и реализирам'', но и трябва е необходима, когато мързелът/умората станат непобедими.
   :)) успех с дипломната работа, сигурна съм, че ще е чудесна!
   Казвам се Любов :)) Право, Психология и статистика XDD, а ти?

   Delete